Beginner-tips tegen het koude weer

Motorrijden in de winter is een kunst op zich. Laat je niet afschrikken door de lage temperaturen, want met deze tips rij je vlotjes tot aan het voorjaar.

Tip 1: Investeer in ondergoed…én een winterbuff!

Ook al heb je een dik motorpak met meerdere lagen, er is niets zo belangrijk als je ondergoed. Zorg dus dat je lang winterondergoed klaar ligt, of investeer in een setje van merinowol. Op de ski-afdeling van Decathlon kan je soms koopjes doen. Een echte motorrijder draagt trouwens een buff, dat weet iedereen. Maar de ene buff is de andere niet en in de winter kies je dus best voor een exemplaar met een winddichte buitenlaag en fleece binnenlaag. Meerdere buffs overeen dragen is ook een – minder praktische -oplossing.

Tip 2: Altijd alles afdichten!

Zoals een loodgieter een douche afkit, zo zorg je best dat je motorkledij overal aansluit. Waar de koude een gaatje vindt, zal ze immers genadeloos naar binnen kruipen. Stop je lange onderbroek zeker in je sokken en zorg ook dat de aansluiting van je handschoenen naar je jas strak zit. Kies daarbij steeds voor een water- en winddichte buitenlaag die trouwens niet superduur hoeft te zijn. Voor ademende gore-tex betaal je meestal wat meer, maar ook een goedkoop plastic regenpak kan je perfect beschermen tegen de elementen.

Ontdek in het filmpje hieronder waarom je maar beter een water- en winddichte buitenlaag draagt in de winter…

Tip 3: Nooit meer koude handen

De grootste vijand van de winterrijder zijn koude handen. Nochtans zijn er tal van oplossingen voor. Verwarmde handvatten zijn een bekend motoraccessoire, al kies je dan best ook voor handschoenen met een voldoende doorlatende binnenlaag aan je handpalmen. Een andere optie zijn verwarmde handschoenen, maar vergeet dan niet van de batterijen op te laden of ze aan te sluiten op je motorfiets. Op https://verwarmdehandschoenen.nl/  vind je alvast een aantal leuke sets.

Soms is het nog het gemakkelijkst om een set dunne fleecehandschoenen in je motorhandschoenen te dragen en op tijd en stond een warme koffie te drinken. Ohja: ook handkappen maken een wereld van verschil omdat ze de koude wind van je vingers weghouden!

Tip 4. Zet je helm binnen op

Het lijkt een kleinigheid, maar als je de mogelijkheid hebt om je binnen (of in je garage) aan of uit te kleden, dan moet je er van profiteren. Een mens verliest de meeste warmte via zijn hoofd en de paar graden Celsius die je kwijt bent door in de koude je helm op te zetten, die haal je nooit meer terug. Trek dus je volledige outfit al aan in een warme ruimte en bescherm je optimaal tegen de vrieskou. Doe als laatste pas je handschoenen aan en besef dan dat je sleutel in je binnenzak steekt… 😉

Het is zeker geen rocket science, maar met deze 4 gemakkelijke beginnertips ben je toch weer een beetje beter beschermd tegen het koude weer!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd