Barry Baltus verlengt contract bij RW Racing tot 2024

Onze landgenoot Barry Baltus is klaar voor 2 extra seizoenen in de Moto2-klasse. Hij zal daarin uitkomen voor het Nederlandse RW Racing GP Team met teammanager Jarno Janssen en de steun van het ZELOS Team van Freddy Tacheny.

PERSBERICHT

Barry Baltus zal ook in 2023 en 2024 met RW Racing GP uitkomen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De jonge Belg is momenteel bezig met zijn tweede seizoen in de Moto2 klasse en heeft een duidelijke stap gemaakt ten opzichte van zijn debuutseizoen in 2021. Baltus staat momenteel twintigste in het zeer competitieve kampioenschap en heeft 23 punten achter zijn naam staan. In Portugal behaalde de achttienjarige coureur zijn beste resultaat van het seizoen tot dusver met een negende plaats.

RW Racing GP zal komend seizoen over topmateriaal beschikken met het 2023 chassis van Kalex waardoor Baltus zijn huidige ontwikkeling verder kan voortzetten. Met dit nieuwe contract is er continuïteit voor zowel het Nederlandse team als de Belgische coureur en zullen ze er samen alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren in de Moto2 klasse.

Freddy Tacheny – oprichter van Zelos: “Door te blijven samenwerken met RW Racing GP kiezen we ervoor om te bouwen aan stabiliteit. Het team is zowel ambitieus als familiegericht, wat goed past bij de jeugd van onze rijder Barry Baltus. Beide partijen wilden de samenwerking voortzetten, ten eerste vanwege de goede menselijke band, maar ook vanwege het uitstekende technische pakket dat wordt aangeboden. Dit omvat zowel het Kalex 2023 chassis als de ondersteuning op het gebied van engineers en monteurs, wat volledig aansluit bij Barry’s groeiambitie in de Moto2. Beide partijen hebben besloten nog twee seizoenen met vertrouwen samen te werken, omdat we precies dezelfde ambities hebben.”

Barry Baltus: “Ik voel me erg goed in het RW Racing GP team, het is het ideale team voor mij om verder te groeien in de Moto2. Ik kijk ernaar uit om in de komende seizoenen nog veel vooruitgang te boeken en dat ik dit met RW Racing GP kan doen is echt een pluspunt. Ik wil Jarno Janssen en Roelof Waninge bedanken voor hun vertrouwen en het hele team voor hun inzet en begeleiding, ze hebben me enorm geholpen om beter te worden. Ik wil ook Zelos en zijn partners bedanken voor het mogelijk maken van deze overeenkomst en voor het feit dat ze me de kans geven om verder te groeien in de Moto2 klasse. Ik ben vandaag zeker een superblije en gemotiveerde rijder!”

Jarno Janssen – RW Racing GP teammanager: “We zijn blij te kunnen aankondigen dat Barry nog 2 jaar bij RW Racing GP zal zijn. Barry heeft de afgelopen 2 jaar zijn potentieel en vastberadenheid getoond, dit is iets wat perfect past binnen onze structuur. Omdat hij nog maar 18 jaar oud is mogen we niet vergeten dat Barry nog in een vroeg stadium zit om een topcoureur te worden. We zijn trots om samen met hem deel uit te maken van deze reis. Ik wil Zelos en in het bijzonder Freddy Tacheny bedanken dat ze ons de kans geven om het werk van de afgelopen 2 jaar voort te zetten. Vanuit teamoogpunt geeft het ons stabiliteit om volgend jaar met Barry en Zonta te blijven samenwerken. Het wordt een jaar waarin we streven naar verbetering op alle gebieden van onze structuur om zo de volgende stap te maken.”