Barry Baltus rijdt 4u Classic Mettet met Kawasaki GPZ 900 R!

Belgische Moto2-ster Barry Baltus zal in actie komen tijdens de 4-uurs endurance op het circuit van Mettet op 27 en 28 mei. Onze grootste nationale hoop voor de wegrace komt er in actie met een gelegenheidsteam, samen met zijn papa Jean-Marie.

Barry Baltus gooit de laatste maanden hoge ogen in de Moto2 en er zit duidelijk verbetering in zijn prestaties. In Le Mans pakte hij uit met een mooie 6de plek, en zijn deelname aan een relatief kleine Belgische endurance wedstrijd is dan ook verrassend: “Barry kreeg toestemming van het team,” aldus vader en teamgenoot Jean-Marie. “Ikzelf zal flink uit de pijp moeten komen, want na 40 jaar werken als zelfstandige, waar ik me geen blessures kon veroorloven, heb ik vorig jaar opnieuw geracet. Niet geweldig trouwens, ik finishte slechts 16de.”

Beide heren zullen aantreden op een klassieke Kawasaki GPZ 900 R uit 1987. “Barry heeft al enkele tests gedaan waarbij vooral de voetsteunen helemaal opgeschuurd werden. De tijden waren veelbelovend en ik twijfel er geen seconde aan dat we een spektakel te zien krijgen,” aldus nog Jean-Marie. De organisatoren van de RAC Liège zijn maar wat blij met de deelname van Baltus, al zijn er nog andere sterren zoals Marc Fisette, Stéphane Mertens en ga zo maar door.

Wie het zelf wil aanschouwen is welkom op zondag 28 mei vanaf 12u15 voor de race, met daarnaast nog races van de Yamaha cups naast ook een Superbike en Supersport race. De toegang bedraagt 20 euro. De testen en kwalificaties starten zaterdag 27 mei vanaf 9u.