Autoworld presenteert nog tot 26 januari ‘So British!’

Blijft het Verenigd Koninkrijk bij de EU of niet? Komt er alsnog een haalbaar Brexit akkoord? Het antwoord op deze vragen is helaas niet goed te voorspellen, maar één ding is zeker: de collectie antieke en moderne Engelse auto’s en motorfietsen in de themaruimtes van Autoworld blijft groeien.

Autoworld kleurt nog tot 26 januari helemaal Racing Green voor een ode aan de Britse auto- en motorindustrie met de expo ‘So British!’. Triumph profiteerde hier eerder al van om haar nieuwe gamma en uiteraard ook de gloednieuwe Tiger 900 voor te stellen, maar er is zoveel meer. Naast enkele iconische Bonneville’s en Tigers uit de jaren zestig, zien we enkele prachtige cafe racers op Norton-basis, maar ook helemaal gerestaureerde modellen. Velocette, Vincent, BSA,… zo goed als alle klassieke Engelse merken zijn van de partij en we vinden in de paleizen zelfs een nieuwe Brough Superior SS100 Anniversary terug. Deze motor wordt in heel beperkte oplage in Engeland gebouwd en is een erg verfijnd (en duur!) hommage aan de originele Brough Superior SS100 die in 1924 in Nottingham voor het eerst het levenslicht zag.

Alle praktische info vind je hier!

Niet alleen de actieve Britse automerken zijn er vertegenwoordigd – Aston Martin, Bentley, Jaguar, Land Rover, Lotus, McLaren, Mini, Rolls Royce – maar ook de merken waar liefhebbers van Engelse auto’s nostalgisch aan terugdenken : Austin, Bristol, Gordon Keeble, Hillman, Humber, Jaguar, Jowett, MG, Singer, Triumph of Vauxhall, om er enkele te noemen… Bovendien zijn er ook dus ook enkele iconische tweewielers met klinkende namen te bewonderen: Brough Superior,Triumph, Norton, Velocette, Vincent…

Gezellige winkelstraten met hun chique etalages en weelderige kerstversiering vormen het decor. Daarnaast wordt ook gezorgd voor een “Black Box” met enkele uitzonderlijke supercars. Het hele museum ademt Londen en wordt versierd in de traditionele ‘Christmas shopping’-stijl, met sfeervolle decoratie en een gigantische kerstboom.

Klik hier voor trailer

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.