Aprilvissen in motorland

1 april is een klassieke datum om vals nieuws de wereld in te sturen. Ook in de motorwereld maken de merken er soms een sport van om enkele aprilvissen te lanceren, wij sommen er een paar op.

We beginnen dicht bij huis waar de Mertensschool het heugelijke nieuws bracht dat ene zekere Valentino Rossi zich ingeschreven had voor een stage op Mettet. De ideale manier om je trackday meteen uit te verkopen, ware het niet dat the doctor waarschijnlijk eerder rondjes aan het bollen is op zijn ranch, of in zijn raceauto. Goed geprobeerd StĂ©phane 😉


Na jarenlang de grap aanhoord te hebben over die ‘Britse Triumphs met het stuur aan de verkeerde kant’ besluit KTM nu ook eindelijk een motorfiets te produceren voor linkshandigen. Even het stuurbedieningen omdraaien, hendels wisselen, het gas aan de linkerkant et voilĂ : de 450L is geboren.


Elk jaar wordt er meer en meer ingezet op elektrificatie om gemakkelijke aprilvissen te scoren en ook Kar Lee van Kardesign kon het niet laten. De Ducati Multistrada was dit keer het slachtoffer om een batterijtje in te mikken en uiteraard hoort daar een leuke fotomontage bij.

Mocht u vandaag overigens nog nieuws tegengekomen zijn dat te mooi lijkt om waar te zijn… april fools!