Aprillia RS 660 Concept: Actieve Aerodynamica?

De Piaggio Group was er weer als de kippen bij om hun nieuwigheden voor de EICMA te presenteren, maar één dingetje hielden ze achter de hand: Het Aprilia RS 660 Concept. Deze motor bevat ook een primeur, namelijk Aprilia’s A3, oftewel Aprilia Active Aerodynamic.

Als we de motor van dichtbij bekijken, ontdekken we dat de RS volgt in de traditie van de RS tweetakt racers met een slanke taille en een frame dat netjes rond de motor zit. De aluminium achterbrug is mooi gebogen aan de rechterkant om plek te maken voor de uitlaat en de achterste schokbreker zit zonder link op de achterbrug. Het motorblok herkennen we trouwens als één helft van het RSV4 1100 motorblok. Enkel de twee voorste cilinders bleven behouden, goed voor een 660 paralleltwin.

        

Maar het opvallendste is dat we aan de voorkuip ook bewegende elementen zien. Aprilia’s Active Aerodynamic bestaat er namelijk uit dat de downforce aan de voorzijde van de motor regelbaar zou zijn. Hiermee gaat het merk uit Noale nog een stapje verder dat wat we tot nog toe in de MotoGP te zien kregen met vast winglets.

Of we deze technologie binnenkort ook op productiemotoren te zien krijgen, is nog maar de vraag, al lijkt het 660 motorblok ons wel een heerlijke basis voor een nieuw middenklasse platform.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.