Intermot 2018: Aprilia en Moto Guzzi bijten de Intermot spits af

Dan denk je dat je een compleet overzicht van de Intermot nieuwigheden gemaakt hebt, zie je Aprilia  en Moto Guzzi glansrijk over het hoofd… Ik had niet verwacht dat de Italianen al flink zouden uitpakken op de Intermot, maar ’t is van dat! De Tuono V4 1100 Factory krijgt een upgrade, de RSV4 wordt nog sneller en bij Guzzi gaan ze de avontuurlijke toer op.

Het grootste nieuws is zonder twijfel de Moto Guzzi V85 TT. Het merk grijpt terug naar haar rijke offroad geschiedenis en doet dat met een stoere allroad. Met 80 pk uit de 850cc V-twin is dit een perfecte middenklasser die reisplezier voor twee kan bieden en bovendien biedt de motor een leuk technisch platform voor andere toekomstige modellen.

Een andere Guzzi primeur is de V9 Bobber sport. Deze valt op door zijn laag geplaatste monozadel, dat in combinatie met de gebruikelijke lage drag bar en lagere risers zorgt voor een sportievere, compacte rijhouding. Andere highlights zijn de instelbare Öhlins-schokdempers, de gehomologeerde slip-on uitlaatpijpen, en de speciale oranjetint voor de brandstoftank.

Bij Aprilia gaat het er wat sportiever en technisch gedetailleerder aan toe. Zo zien we vanaf volgend jaar een Tuono die in samenwerking met Öhlins voorzien werd van elektronisch instelbare vering – en een knappe rood/zwarte kleurstelling.

De RSV4 RR kreeg wat finetuning van het motorblok en nieuwe 5mm dikke 330mm remschijven.Het vermogen blijft steken op 201 pk en 115 Nm en de RR is volgend jaar beschikbaar in Rivazza grijs en Arrabiata zwart (Een kleurstelling met zo’n naam is nu eenmaal sneller.) Het topmodel, de RSV4 RF, is er nu in de nieuwe zwart-rode trim ‘Superpole’.

Last but not least kreeg de Shiver ook twee nieuwe kleurtjes. Maar belangrijker: dankzij de integratie van de Aprilia Multimedia Platform wordt de routenavigatie van je smartphone op je TFT-scherm weergegeven. Met andere woorden een belangrijke primeur voor toeristische motards. Hoe het allemaal net in zijn werk gaat hopen we u morgen te vertellen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.