De film ‘Akira’ staat 31-jaar na datum weer in de spotlight. Het verhaal over de leider van een motorbende betekende in 1988 de internationale doorbraak Japanse animefilms en op 24 april krijgen we een 4K-remaster.

Bij veel motorliefhebbers bleef Akira vooral hangen door de prominente aanwezigheid van futuristische motoren. Met name de rode motorfiets van hoofdrolspeler Kaneda komt prominent in beeld en stond ook afgebeeld op veel filmposters.

Zoals wel vaker bij populaire animefilms, onstond er een erg trouwe fanbase, waaronder ook jongens die zo ver gingen om de futuristische tweewieler na te bouwen. Leuk weetje: in de oorspronkelijke film werd het geluid van de ‘200pk-sterke, elektrisch aangedreven’ motorfiets gecreëerd uit een combinatie van het geluid van een 1927 Harley-Davidson met jetgeluiden van een MiG-21 straaljager.

Recent werd aangekondigd dat er een 4K-Remaster van de film zal verschijnen in een verzamelpack. Het gaat om een Ultra HD Blu-ray, Blu-ray en een bonus disc. We mogen ons verwachten aan nooit vertoond beeldmateriaal van achter de schermen en ook stills van het storyboard. De prijs werd verlopig enkel gecommuniceerd in Yen (9.800Y, wat overeenkomt met 82 euro.)

Over de beschikbaarheid in Europa is voorlopig weinig info terug te vinden, al mag je er zeker van zijn dat er bij de release ook meer info in het Engels vrijkomt.

Meer info en een filmpje op de officiële website.


Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts