2040: Frankrijk bant verbrandingsmotoren

Nicols Hulot, De Franse minister voor milieubescherming heeft tijdens een persconferentie aangekondigd dat Frankrijk de verkoop van voertuigen met een verbrandingsmotor wil bannen tegen 2040. Een beslissing in naam van het klimaat en de volksgezondheid, aldus Hulot.

Hulot gaat er van uit dat voornamelijk de Franse autobouwers tegen die tijd een heel gamma aan elektrische voertuigen kunnen bouwen en wil hiervoor ook de nodige financiële steun voorzien. Daarnaast beloofde hij premies voor mensen die hun oude diesel- of benzinewagens inruilen voor een zgn. ‘ecologisch verantwoord voertuig’.

Vlaanderen 2030: fossiele brandstoffen overbodig?

De plannen doen denken aan die van Vlaams minister van Energie, Bart Tommelein (Open VLD) die eerder al een miljoen euro vrijmaakte om het vervoer in Vlaanderen milieuvriendelijker te maken. Leek de Franse datum van 2040 u al dichtbij, dan wil Tommelein tegen 2030 fossiele brandstoffen overbodig maken.

Tommelein’s doelstelling van 100.000 groene voertuigen (elektrisch en CNG) tegen 2020 lijkt op drie jaar van die datum nochtans redelijk veraf. Verder ontbreekt het Vlaanderen vooral aan een degelijk oplaadnet voor elektrische voertuigen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.