2022: Nieuwe Kawasaki H2 SX en SE!

Kawasaki pakt op de EICMA uit met een resem nieuwigheden, waaronder een compleet vernieuwde H2 SX en H2SX SE. Hoewel het de formule voor deze motor ongewijzigd blijft: sporttoeren in alle luxe mét supercharged power, verandert hij onderhuids compleet dankzij nieuwe Bosch elektronica.

De nieuwe Ninja H2 SX is de eerste Japanse motorfiets die Bosch’s Advanced Rider Assistance System meekrijgt, oftewel een systeem met radar sensoren dat andere voertuigen waarneemt en dus Adaptieve cruise controle, blind spot detective en forward collision warning toevoegt aan het verder al erg uitgebreide elektronicapakket van de H2 SX.

Naast een geslaagde nieuwe kleurstelling zien we ook een strakke nieuwe snuit voor de H2 SX die zich met recht en rede het vlaggenschip onder de Kawasaki modellenreeks mag noemen. De toevoeging van elektronische snufjes als een fopsleutel en bandendruksensor maken het geheel af, terwijl de SE er gewoontegetrouw ook nog een semi-actieve elektronische vering bijdoet. Het hele technische plaatje overlopen zou nog een paar dagen duren, geniet dus alvast van de eerste volledige fotogalerij!