2022 Ducati Multistrada V4 Pikes Peak (Volledige Fotogalerij + Video!)

Ducati maakte er geen geheim van dat het merk bezig was aan een extra sportieve versie van haar Multistrada V4. Deze ‘Pikes Peak’ variant kwam zonet van onder het doek en biedt alles wat we ervan hadden verwacht.

De ‘Pikes Peak’ is al sinds jaar en dag het sportiefste topmodel onder de Multistrada’s en sinds de introductie van de Multistrada V4 was het afwachten wanneer Ducati met een model met 17″ voorwiel en wat sportsnufjes zou afkomen. De opvallendste extra’s zijn dit keer een sportievere zithouding, enkelzijdige achterbrug, Öhlins vering en alle mogelijke elektronische snufjes die je je maar kan inbeelden – inclusief Race Riding Mode én adaptieve cruise controle.

Uiteraard hoort er opnieuw een flink prijskaartje bij: 29.290 Euro in België en 33.590 Euro in Nederland.

PERSBERICHT

De sportiefste Multistrada ooit: Ducati onthult de nieuwe V4 Pikes Peak
De nieuwe Multistrada V4 Pikes Peak, uitgevoerd in een nieuwe MotoGP geïnspireerde kleurstelling, is de sportiefste Multistrada ooitNauwkeurig, intuïtief, doeltreffend en toch krachtig: de V4 Pikes Peak wordt aangedreven door het 170 pk sterke V4 Granturismo motorblok en is klaar en bereid om over alle bergen te heersen De Multistrada V4 Pikes Peak is ontwikkeld om de sportieve kwaliteiten van de Borgo Panigale dual bike tot het uiterste door te voeren: specifieke rijpositie, 17″ voorwiel met sport-wegbanden, enkelzijdige achterbrug, Öhlins vering en de gloednieuwe Race Riding Mode

Borgo Panigale (Bologna, Italië), 28 oktober 2021 – De derde aflevering van de Ducati World Première 2022 was door de fabrikant uit Borgo Panigale gewijd aan de online onthulling van de nieuwe Multistrada V4 Pikes Peak , namelijk het model dat sinds zijn debuut in het gamma, het beste de ware essentie van sportiviteit vertegenwoordigt binnen de Ducati dual bike familie. De Multistrada V4 Pikes Peak staat voor een publiek van gepassioneerde liefhebbers niet alleen in het middelpunt van de belangstelling als de sportiefste Multistrada ooit, maar ook als het krachtigste model in het hele crossover-segment.

De Multistrada V4 Pikes Peak is gebouwd op het uitstekende Multistrada V4 platform : waar de prestaties, de soepele bediening en de betrouwbaarheid die het V4 Granturismo motorblok biedt, samen met het beperkte gewicht, de gemakkelijke hanteerbaarheid, het comfort voor zowel rijder als passagier en de ultramoderne uitrusting en elektronica deel uitmaken van de hoekstenen van de Multistrada V4-familie. Uitgaande van deze solide basis, is de nieuwe V4 Pikes Peak ontwikkeld door de introductie van belangrijke veranderingen in termen van chassis set-up, premium ergonomie, elektronische besturing en tal van speciale componenten, die de motorfiets een duidelijk sportievere houding geven ten opzichte van de Multistrada V4. Ducati belooft opnieuw een brede groep rijders te plezieren die op zoek zijn naar de puurste prestaties binnen het dual bike universum.

Het designwerk achter dit nieuwe project gaat uit van de specifieke elementen van de Multistrada V4 familie en integreert die met de twee elementen die deze Pikes Peak versie vooral vanuit esthetisch en functioneel oogpunt identificeren, namelijk het 17″ voorwiel en de enkelzijdige achterbrug. De race spirit van de motorfiets wordt versterkt door de speciale “Pikes Peak” kleurstelling, die zowel qua kleuren als grafische vormgeving is geïnspireerd op die van de Desmosedici GP ’21; zelfs de racenummers aan weerszijden van de brandstoftank dragen bij aan het benadrukken van de diepe band met de wereld van de racerij.

Met het doel om zijn sportief-georiënteerde houding verder te benadrukken wordt de nieuwe Multistrada V4 Pikes Peak geleverd met een breed scala aan onderdelen gemaakt van carbon in aanvulling op de Akrapovič titanium en carbon demper (goedgekeurd voor op de weg). Andere onderscheidende esthetische elementen zijn het lage ruitje van  smoked plexi, Öhlins geanodiseerde gouden voorvorkpoten, de achterzijde van het zadel in two-tone Black en Red met het V4 logo en de Ducati Corse badge aangebracht op de voorkant.
 
Het chassis gedeelte van de nieuwe Multistrada V4 Pikes Peak maakt deel uit van de revolutie. Ten opzichte van de Multistrada V4 is het namelijk ingrijpend herzien. Eerst en vooral werd het ontwikkeld rond het 17″ voorwiel, dat de rijder een grote precisie en reactievermogen garandeert. De nieuwe machine is voorzien van sportieve wegbanden (maten: 120/70 voor; 190/55-17 achter) en Marchesini gesmede aluminium velgen , 2,7 kg lichter dan die van de Multistrada V4 S, die het dynamische gedrag van het voertuig dus doeltreffender maken en bijdragen aan de vermindering van het totale gewicht met 4 kg ten opzichte van de Multistrada V4 S. Bovendien garandeert de Öhlins Smart EC 2.0-vering ook briljante prestaties bij sportief rijden, door het gebruik van een “event based”-modus, dezelfde als bij de Panigale V4 S en de Streetfighter V4 S, die de instelling automatisch aanpast aan de rijstijl van de gebruiker.

Het aluminium monocoque frame is vernieuwd met als precieze doelstelling een andere helling van het balhoofd (25,75° ten opzichte van de 24,5° van de Multistrada V4), en niet te vergeten dat de geometrie van de naloop en de wielbasis opnieuw zijn afgesteld op basis van de verschillende gebruiksmogelijkheden van de motorfiets.

Het remsysteem van de nieuwe V4 Pikes Peak staat aan de top van het segment en is rechtstreeks afgeleid van dat van de Panigale V4. Aan de voorzijde omvat het systeem schijven met een diameter van 330 mm en Brembo Stylema monobloc remklauwen, net als bij de Multistrada V4 S, waaraan de remblokken van de Panigale V4 zijn toegevoegd. Aan de achterzijde is het systeem voorzien van een enkele schijf met een diameter van 265 mm en een zwevende Brembo remklauw.

De nieuwe Multistrada V4 Pikes Peak valt ook op door zijn specifieke ergonomie , die speciaal is ontworpen om maximale controle te garanderen en de hellingshoeken te optimaliseren. Ten opzichte van de Multistrada V4 is de rijpositie volledig vernieuwd: de voetsteunen zijn bijvoorbeeld hoger en naar achteren geplaatst om de maximale hellingshoek te vergroten, terwijl het stuur lager en smaller is en is voorzien van gebogen stangen. Het eindresultaat is dat de rijder profiteert van een nog beter gevoel bij sportief rijden met behoud van een uitstekend comfortniveau.

De nieuwe Ducati Multistrada V4 Pikes Peak wordt aangedreven door het meest krachtige motorblok binnen de categorie, de geprezen V4 Granturismo, goed voor 170 pk met een maximum koppel van 125 Nm bij 8.750 tpm. Dit motorblok, speciaal ontworpen door Ducati voor de Multistrada V4 familie, resulteert in een extreem lichtgewicht – slechts 66,7 kg – en compact motorblok. Dankzij deze kenmerken creëren de Ducati ingenieurs een compromisloos evenwicht met een perfecte massacentralisatie. Met een cilinderinhoud van 1160 cc, zorgt het V4 Granturismo motorblok voor top-of-the-segment vermogen en koppel niveaus. Bovendien is de V4 Granturismo ook een referentie in termen van veelzijdigheid en betrouwbaarheid, met een recordbrekende onderhoudsinterval, met klepspeling controles gepland om de 60.000 km.

Het V4 Granturismo motorblok is geoptimaliseerd om de karakteristieken van de motorfiets te intensiveren en is voorzien van enkele innovaties. Een daarvan is de introductie van de Race Riding Mode, die een primeur betekent voor de Multistrada modellen. De Race optie is toegevoegd aan een meer racegerichte strategie voor de begrenzer, die geleidelijker ingrijpt dan bij de Multistrada V4, om de motorrijder van tevoren te waarschuwen en hem in staat te stellen sportiever te rijden wat betreft het schakelen binnen het hoge gebied van de toerenteller. De quickshifter heeft ook een speciale strategie die extreem agressieve terugschakelingen mogelijk maakt, evenals de implementatie van een nog directere gasrespons in de High Power Mode.

De Multistrada V4 Pikes Peak is voorzien van de nieuwste generatie en het geavanceerde elektronische pakket van de Multistrada V4 S, dat onder meer de standaard radartechnologie voor en achter omvat, die Adaptive Cruise Control (ACC) en Blind Spot Detection (BSD) functionaliteit biedt.

Het 6,5″ TFT dashboard, dat ook standaard beschikbaar is op de Multistrada V4 Pikes Peak, stelt de gebruiker in staat om de navigatie te bekijken dankzij het geavanceerde Ducati Connect systeem, dat het mogelijk maakt om de smartphone van de rijder te spiegelen.

Elektronica innovaties zijn, ook in dit geval, gericht op het verkrijgen van een betere sportieve rijervaring. Naast de introductie van de Race Riding Mode, heeft de Ducati Wheelie Control op de Multistrada V4 Pikes Peak een vernieuwde strategie die een nog betere respons en een meer accurate controle biedt tijdens dynamisch rijden. ABS Cornering is ook geconfigureerd om veilig en goed te presteren in welke rijsituatie dan ook, zelfs in de sportiefste.

De Multistrada V4 Pikes Peak is een technologisch geavanceerde motorfiets, ontworpen voor liefhebbers van de adrenaline van sportief rijden, vooral op bochtige bergwegen of tussen de kerbs van een circuit.

De motorfiets zal vanaf begin januari 2022 verkrijgbaar zijn bij de officiële Ducati dealers in de Radar uitvoering, die is uitgerust met zowel een voor als achter radarsysteem voor 29.290 Euro in België en 33.590 Euro in Nederland.

Ducati biedt de klanten de “4Ever Multistrada”, de 4 jaar exclusieve garantie die beschikbaar is voor alle Multistrada modellen. Het heeft een onbeperkt aantal kilometers en wordt gegarandeerd door het gehele Ducati dealer netwerk.

Ducati Performance catalogus bevat een breed gamma aan accessoires om de kenmerken van de motorfiets te verbeteren en er een uniek juweeltje van te maken.