2021: Vaarwel Yamaha R6 (hallo, track only versie)

Door de steeds strenger wordende Europese emissienormen en de flink gedaalde verkoop van supersportmotoren, maakt Yamaha een einde aan de YZF-R6 als productiemotor. Er zal wel een ‘Track only’ R6 beschikbaar blijven.

Good night, sweet Prince… De meest succesvolle supersportmotor van de laatste jaren is niet meer en dat is toch wel een slag in het gezicht van sportieve motorrijders. De rol van zo’n hoogtoerige giller op de openbare weg stond al langer onder discussie, maar nu is het dus definitief. De Euro5-norm zorgt er immers voor dat motoren die veel toeren draaien op en kleine cilinderinhoud (en daardoor veel noX produceren) het moeilijk krijgen.

Track only, of laatste uitverkoop?

Yamaha countert dit verlies wel met nieuws over een ‘goedkopere’ R6 voor circuitgebruik, al kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat dit een zwaktebod is. Ja, met de GYTR-kit haal je wel een echte supersportracer in huis, maar er wordt niet gesproken over updates tegenover vorig jaar en ook het prijskaartje bleef nog geheim. Nog wat teveel R6’en op overstock staan waar je nu vanaf wil, Yam?

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd