2021: Kawasaki ZX-10 R & RR, klaar voor meer superbike dominantie

Kawasaki’s ZX-10 R en RR krijgen een flinke update voor 2020. Dat mocht ook wel, want hoewel de groene gifkikker nog steeds wint in het WSBK, waren de looks en uitrusting redelijk gedateerd.

Met zes WSBK-kampioenstitels op z’n naam is Johnny Rea de beste ambassadeur voor de ZX-10. Hij rijdt uiteraard op een flink aangepaste versie van de ZX-10RR, en van die dubbele R worden er sowieso al maar 500 gemaakt – de homologatie oplage om mee te mogen doen in het WSBK. Net zoals de voorbije jaren zit het verschil tussen de ‘gewone’ en de RR in een stel lichtere smeedwielen en een gefinetuned motorblok met o.a. titanium Pankl drijfstangen.

Nieuwe looks, nieuw dashboard

Het interessantste nieuws speelt zich dus eerder af bij de ZX-10R die voortaan nieuwe looks krijgt met geïntegreerde winglets en een modern kleuren-TFT dashboard. Het spreekt voor zich dat Kawa’s Superbike beschikt over alle elektronische snufjes die gecontroleerd worden door een zesassige IMU. Daarbij komt nu dus een vlottere bediening via overzichtelijke dashboardmenu’s en handige stuurknoppen. Een leuke extra voor de wegrijders die moeite hebben met de snelheidslimieten, is dat de ZX-10R voortaan ook cruisecontrole heeft.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd