2017: Opnieuw een luchtgekoelde Ducati Monster

Ducati pakt volgend jaar niet enkel uit met een nieuwe Scrambler en een nieuwe SuperSport, want ook de Monster-lijn wordt vernieuwd.

Via spionagefotograaf BMH-Images is de eerste afbeelding opgedoken van een luchtgekoelde Monster die hoogstwaarschijnlijk het 803cc motorblok van de Scrambler krijgt. Daarmee wordt het dus ook de instap-Monster, onder de huidige 821 en 1200.

Monster 939?

Maar er is meer nieuws, want hoewel we nog geen fotografisch bewijs hebben, staat het zo goed al vast dat het motorblok van de Hypermotard 939 ook van pas zal komen om de 821 te upgraden. Het verschil tussen de 803 en de 821 zou te klein worden en dus kan het 939-motorblok er voor zorgen dat Ducati weer een mooi gebalanceerd nakedbike-gamma heeft.

Gunstig prijskaartje

Wat betreft de Monster 803 verwachten we rond de 70 pk – net zoals de Scrambler – wat toch een stuk minder is dan de 87 paarden van de Monster 796. De Euro4-norm is nu eenmaal moordend streng voor luchtgekoelde motoren. We rekenen erop dat Ducati hier rekening mee zal houden bij het opstellen van de adviesprijzen, misschien wordt het wel de betaalbaarste Monster ooit.

Superquadro Monster?

Verder doet het gerucht de ronde dat Ducati ook plannen heeft om het 959 Superquadro motorblok van de ‘kleine’ Panigale te gaan gebruiken in een nakedbike, al zou het daarvoor nog wachten zijn tot 2018. Meer nieuws volgt ongetwijfeld na de EICMA motorbeurs in Milaan, begin November.