Vanaf 18 jaar: Rijbewijs B/A1 tot 125cc/11kW

Je hebt het autorijbewijs B al minstens 2 jaar?

Het autorijbewijs is de ideale instap om te beginnen met een 125cc tweewieler. Wie zijn rijbewijs B behaalde voor 1 mei 2011 kan meteen beginnen rijden. Behaalde je je rijbewijs B later, dan moet je vier uur opleiding in de motorrijschool volgen. Er is geen praktisch of theoretisch examen, maar je mag wel enkel binnen de landsgrenzen rijden. We spreken hier over 125cc motoren met maximum 15pk en een vermogen/gewichtsverhouding van maximum 0,1 kW/kg

Je hebt geen autorijbewijs?

Vanaf je 17 jaar en 9 maanden kan je het examen theorie afleggen en starten met de rijopleiding voor het rijbewijs A1. Dit geeft toegang tot 125cc motoren met maximum 15pk en een vermogen/gewichtsverhouding van maximum 0,1 kW/kg. Wanneer je beschikt over een rijbewijs A1 ben je – in tegenstelling tot rijders met enkel een autorijbewijs – niet gebonden aan onze landsgrenzen.

Rijbewijs A1

Om het rijbewijs A1 te behalen moet je minimum 9 uur rijles volgen waarna je een praktisch examen aflegt op priv├ęterrein. Indien je slaagt, verkrijg je een tijdelijk rijbewijs dat een jaar geldig is. Na ten vroegste een maand kan je examen op de openbare weg agfleggen.

Wie minimaal nog 3 uur extra opleiding volgt in de rijschool, kan beide examens meteen afleggen.