Herinnert u zich de actiefilm Deadpool? De Marvel Comics prent met de grappige superheld die zichzelf niet al te au sérieux neemt? Ja, dat is ‘m, die met de verbluffende actiescene met de Ducati Panigale’s en 848’s. Toch was er nog een andere motor bij die misschien nog belangrijker was…

Je kan stunten zoveel je wil, als er geen deftig camerawerk bij is, dan komt het niet over op het grote scherm. In het onderstaande filmpje kan je zien hoe een deel van het opnamewerk werd verricht door een met opnamemateriaal opgetuigde Zero elektrische motorfiets.

Schermafbeelding 2016-05-12 om 11.42.43

Waarom een Zero? Omdat een elektrisch voertuig zich zeer goed leent tot camerawerk. Hij trilt niet en kan heel zacht zonder schokken vertrekken. Een ideale ‘travel baan’ zoals het in het vakjargon heet, al kunnen we ons wel voorstellen dat het geen lachertje is om hiermee te manoeuvreren. Als je Deadpool nog niet gezien hebt, het is de moeite, zelfs al ergerden wij ons dood dat er op een van Panigale 899’s toch weer een viercilinder-in-lijn geschreeuw werd gezet… In het filmpje hieronder zie je de Zero in actie.

Fly Low poster

About The Author

Redacteur

Related Posts