Het einde van 2016 brengt nog twee terugroepacties met zich mee. Suzuki V-Strom 650 en KTM Duke 690 (R) eigenaars zijn gewaarschuwd.

De actie omtrent de V-Strom DL650 handelt over motoren die geproduceerd werden tussen 30 augustus 2011 en 12 oktober 2015. Het gaat hierbij om een mogelijk defect aan de stator, met negatieve gevolgen voor het opladen van de batterij. Deze terugroepactie werd voorlopig enkel uitgevaardigd door het Amerikaanse Suzuki netwerk, hoeveel Europese motoren er teruggeroepen worden is voorlopig onduidelijk.
UPDATE: Na contact met de Suzuki Belux importeur, blijkt dat er 664 voertuigen in België en Luxemburg in aanmerking komen voor deze terugroepactie. De eigenaars zullen z.s.m. gecontacteerd worden door de importeur of hun dealer.

Duke 690
Bij KTM gaat het om 690 Duke en 690 Duke R modellen die geproduceerd zijn van 2012 tot 2016. Hierbij draait het om een check-up van de kabelboom van de ABS modulator. Bij de defecte motoren kan er kortspanning onstaan tussen de remleiding en de ABS modulator, wat slechte gevolgen kan hebben voor de remprestaties. De eigenaars van deze motoren zullen een brief krijgen waarbij de motor terug naar een erkend verdeelpunt wordt geroepen.

 

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts