Na de naakte Duke en RC390 dook er een spypic op van een KTM supermoto 390. Die ging nooit in productie, al lijkt het erop dat er wel een 390 Adventure komt.

Dit zou een logische stap zijn, aangezien KTM reeds over het platform beschikt en het kleine allroad-segment klaar is voor een heropleving. Kawasaki introduceerde een Versys 300, Honda kwam met een gepimpte CRF250L Rally, BMW heeft een kleine GS klaar en  Suzuki presenteerde recent een V-Strom 250.

‘R’-versie?

De KTM 390 lijkt over dezelfde specificaties te beschikken als de 390 Duke, dus we mogen ons verwachten aan een kleine 40 pk en Bybre remmen (het witte product van Brembo). De grootste aanpassingen zien we aan de stevigere achterbrug, de veerwegen en uiteraard ook het 19″ voorwiel. Achteraan menen we een 17-duimswiel te zien. Het gerucht gaat trouwens de ronde dat er ook een ‘R’ versie zou komen met 21″ voorwiel, naar analogie met de grotere Adventures.

Wanneer?

Hoewel eerder gespeculeerd werd op een lanceringsdatum nog dit jaar, heeft KTM de lancering uitgesteld na een update van de Indische Duke platformen (en ook de grote Dukes en Adventures…). Vermoedelijk zullen we deze motor dus in de loop van volgend jaar zien verschijnen, of uiterlijk op de EICMA/Intermot.

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts