Het verhaal doet al enkele maanden de ronden en MCN pakt vandaag uit met een Britse primeur: Norton komt met een 1200cc V4 superbike.

Eerder dit jaar gooide het Britse merk al hoge ogen op de Isle of Man TT, waar David Johnson het merk een zevende plek bezorgde in de Superbike TT. Een serieuze opsteker na verschillende jaren vol pech en mechanische problemen met de SG5 Superbike waarmee Norton deelnam aan de IOM TT.

Een schets van hoe de nieuwe Norton er zou kunnen uitzien...

Een schets van hoe de nieuwe Norton er zou kunnen uitzien…

Die Superbike mag je echter niet vergelijken met de productiemotor waar Norton binnenkort mee zou uitpakken. De motor voor de IOM TT  is immers gebaseerd op een Aprilia V4 die eerder al dienst deed in de MotoGP bij Aprilia’s CRT team. De nieuwe motor werd door Norton zelf ontwikkeld in de thuisbasis nabij Donington.

MCN bevestigde verder ook dat het merk werkt aan een 650cc tweecilinder sportmotor die perfect in de IOM Lightweight-klasse zou passen.

Korrel zout

Gezien de woelige geschiedenis en financiële problemen van Norton tijdens de laatste jaren nemen we dit bericht met een korrel zout. Het lijkt ons plausibel dat het merk een kleine oplage superbikes zal bouwen, die hoogstwaarschijnlijk meteen bij verzamelaars en musea terecht zal komen.

 

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts