MV Agusta Dragster 800 RR Pirelli Limited Edition

Wat zou het leven zijn zonder MV Agusta Limited Editions? Deze keer houden de Italianen het kort bij huis en gaan ze een samenwerking aan met Pirelli. Het resultaat: een MV Agusta Dragster 800 RR Pirelli. Of wat had je gedacht?

De basis is, hoe kan het ook anders, de MV Agusta Dragster 800 RR. Een 140pk sterke driecylindermotor die onlangs een update kreeg om aan de Euro4 norm te voldoen. Verder is deze limited edition vooral cosmetisch van aard en dat gaat net wat verder dan enkel Pirelli-rubber opleggen.

Hoewel, het Pirelli design team is wel heel creatief aan de slag gegaan met rubber. Zo kregen de tankpad en dashboardkuipje rubberen inserts met daarin het opvallende bliksemschicht-patroon van de Pirelli Supercorsa SP banden.

Uiteraard liggen diezelfde Supercorsa’s ook op deze special edition Dragster 800 RR. Het gewone zwarte rubber zou maar saai zijn, dus voor deze special edition kreeg ook het rubber speciale graphics mee om bij de rest van de motor te passen. Leuk extraatje: deze banden kan je ook gewoon bestellen bij je bandenboer.

Het Pirelli design team heeft 2 modellen klaargestoomd: een zwart-gele versie en een blauw-witte. Verder kreeg de motor een aangepast zadel, gemaakt door het Castiglioni Research Center met uiteraard ook weer de bliksemschicht en passende kleurenpatronen. De uitlaat kreeg een speciale coating met een verf op basis van keramiek, wat het geheel een subtiele toets geeft.

De MV Agusta Dragster 800 RR Pirelli is alleen verkrijgbaar in een beperkte oplage. Het is nog niet duidelijk is hoeveel er geproduceerd zullen worden en over welke prijsklasse we dan spreken.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.