Is dit de nieuwe Yamaha R6?

In de aanloop naar de EICMA en Intermot motorbeurzen duiken er weer allerhande computerrenders op van mogelijke 2017-modellen. Yamaha’s nieuwe R6 is misschien wel één van de meest geanticipeerde sportmotoren voor volgend jaar, dus die kon niet achterblijven.

Het beeld bereikte ons via het Engelse Fast Bikes dat eerder al een scoop met redelijk accurate informatie bracht van Honda’s nieuwe CBR250RR. Dit keer komt Fast Bikes dus op de proppen met een render op basis van een oude R1 persfoto, waar toch redelijk veel wijzingen in werden aangebracht. De kuipdelen aan de neus vallen op, net zoals twee LED-strips met daaronder de kleinere LED-oogjes die hard lijken op de lampen van de R1.

new Yamaha R6
OK, het is weer een computerrender, maar misschien wel een leuke blik op de toekomst.
De originele persfoto die aangepast werd. De meeste détails bleven ongewijzigd.
De originele persfoto die aangepast werd. De meeste détails bleven ongewijzigd.

Meer dan 130 pk!

De huidige R6 piekt bij 123pk aan 14.500 toeren en volgens de Japanse bron van Fast Bikes zou het nieuwe model meer dan 130 pk leveren bij een gelijkaardig toerental. De cilinderinhoud van 600cc en compressieratio van 13,1:1 zouden behouden blijven.

Hoe de R6 er écht zal uitzien is voorlopig nog afwachten, al zou deze render wel eens redelijk dicht bij de realiteit kunnen zitten.