Er was dit weekend lichte opschudding toen het VR46 Moto3-team bekend maakte dat Romano Fenati niet zou rijden én dat hij het team moest verlaten. Nu de week vordert, duiken er meer details op.
Fenati, een zevenvoudig grand prix winnaar, is één van de aanstormende talenten uit de Moto3-klasse. Zijn ontslag bij VR46 kwam als een donderslag bij heldere hemel. Teammanager Pablo Nieto wilde er initieel niet meer over kwijt dan dat Fenati de regels van het team overschreden had. Het had alleszins niets te maken met de relatie tussen de rijders Fenati, Bulega en Migno.
Fenati is momenteel derde in het Moto3-kampioenschap.

Fenati is momenteel derde in het Moto3-kampioenschap.

Statement van Rossi
Fenati staat momenteel op een derde plek in de wk-tussenstand en het leek erop dat er in 2017 ook een Moto2-team zou komen, opgebouwd rond sterke man Fenati. Rossi gaf daarom zelf ook een statement over de breuk met Fenati: “Voor ons is dit een grote zonde. We zijn niet gelukkig want het is alsof we een zware wedstrijd verliezen. Fenati is duidelijk een getalenteerde rijder en we wilden zeker een gok op hem wagen in de Moto2. Spijtig genoeg zal dat niet gaan.”
Maar naarmate de week vordert, duiken er meer en meer details op over de oorzaak van de scheiding. MotoGP-journalist Jaime Martin komt op het Spaanse marca.com als eerste naar buiten met het verhaal dat Fenati slaags geraakt zou zijn met Uccio, de beste vriend en persoonlijke assistent van Valentino Rossi. Fenati was blijkbaar furieus op zijn technieker Pietro Caprara en Uccio wilde samen met teammanager Pablo Nieto tussenbeide komen.
Uccio is de levenslange vriend van Valentino Rossi en één van de hoofdverantwoordelijken binnen het SKY VR46 team.

Uccio is de levenslange vriend van Valentino Rossi en één van de hoofdverantwoordelijken binnen het SKY VR46 team.

Het is nog afwachten of er een officieel statement volgt van Romani Fenati zelf, of van het VR46-team, al lijkt dit ons een wel erg treurige manier om een carrière te vergooien.

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts