motocikl-ktm-1290-super-enduro-dlya-erzbergrodeo-2016_4Aanschouw Jiri Heinik’s 180pk-180kilo offroad monster. De Czechische bouwer nam al verschillende keren deel aan de Erzbergrodeo, maar dit jaar wilde hij de dingen net iets serieuze aanpakken.
Een paar knutseluurtjes later krijg je dan een KTM 1290 Super Duke R met 21 duims voorwiel en noppenbanden. Voor uw kijkplezier hebben nog enkele van die zware race-offroaders gevonden, te beginnen met de TerraCorsa Panigale.Dit kunstwerkje (links op onderstaande foto) komt van de Amerikaanse Ducati dealer MotoCorsa.

heroshot

Ook veelvoudig Dakar-winnaar Stéphane Peterhansel mocht in opdracht van Yamaha al eens een keertje aan de slag op een offroad R1, met onderstaand gevolg. Hier vermelden we trouwens graag bij dat ook wijlen Jos Dolphijn, de Yamaha dealer uit Maria-Ter-Heide (Brasschaat) al een crossmotor bouwde op basis van een Yamaha Thundercat – hiervan helaas geen beeldmateriaal.

Yamaha-YZF-R1-sand-dunes-07

Zelf ook zo’n boswachterkiller in de garage? Of wil je je ‘projectje’ voor MopedWars tonen? Deel het gerust in de comments of op Facebook.

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts