Wie juichte toen Suzuki op de EICMA de nieuwe Gixxer 1000 presenteerde, was er meteen aan voor de moeite. Het zou nog minstens tot de tweede helft van 2016 duren eer de Suzuki effectief bij de dealer staat. Toch is er nieuws voor de liefhebbers van het merk, want in Azië komt er een Gixxer 250.

Groot nieuws is dat niet, want Suzuki had eerder al een 155cc mono (zie openingsfoto) in het gamma voor de Aziatische markt. Het merk zal nu meer dan waarschijnlijk de basis van de weinig succesvolle Inazuma 250 gebruiken en die omvormen tot het gekuipte racertje dat we op onderstaande spionagefoto’s terugvinden.

gixxers2502

Denk de kuipen weg, en je ziet een Inazuma 250.

Gixxer2503

…al zijn die kuipen misschien net het hoogtepunt van deze kleine rakker.

De foto’s lijken uit China te komen -waar de Inazuma geproduceerd wordt- , en het motorblok trekt heel fel op de 24pk-sterke krachtbron van Suzuki’s kwartliter naked. Daarmee zal de kleine Gixxer dus geen potten breken in vergelijking met de CBR300R (30pk), R3 (42pk) of Ninja 300 (39pk). Hoewel het Inazuma motorblok gehomologeerd is voor Europa, blijft het maar zeer de vraag of de Gixxer 250 ook naar onze contreien komt.

 

 

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts