De goedkoopste Suzuki Katana 1100?

De Suzuki Katana is zonder twijfel één van de meest spraakmakende motoren uit de vroege jaren tachtig. De combinatie van een dik motorblok en een erg gewaagde styling zorgde ervoor dat deze Soes een verkoopsucces werd en later uitgroeide tot een cultmodel.

De aparte designlijnen werden op papier gezet door Hans Muth die voorheen ook voor BMW gewerkt had. Initieel werden de looks van de motor niet goed ontvangen door de pers, die verwachtte dat de Suzuki zou floppen. Dat gebeurde niet, want de motor werd vooral in de States een succes en vandaag de dag is de Katana nog steeds een gezochte liefhebbersmotor.

In die mate zelfs dat de tweedehandsprijzen redelijk overdreven zijn, waardoor de Japanners van Auto Magic Workshop aan het denken sloegen. Deze custombouwers zijn gespecialiseerd in eighties superbikes en het duurde dan ook niet lang voor ze op het idee kwamen om een bodykit te voorzien, waarmee je o.a. een Inazuma kan omtoveren tot een Katana look-a-like. Normaal gezien ben ik absoluut geen fan van dit soort transformaties – van een Toyota MR-2 zal je nooit een Ferrari maken…- al moet ik zeggen dat ik deze gepimpte Inazuma misschien wel mooier vind dan het origineel. Het enige vreemde puntje is het zadel. Voor zover ik kan zien op de foto’s, werd de originele zadelvorm nagebootst in glasvezel en moet de motor hieronder nog een dun mousse racezitje krijgen.

               

Het prijskaartje is (volgens een Google Translate van de Japanse webpagine) op aanvraag, al zal je gepimpte Inazuma ongetwijfeld maar de helft kosten van een echte Katana.

Wat vinden jullie ervan? Laat het weten in de reacties op Facebook!

Via Auto Magic

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.