De presentatie van Yamaha’s T7 conceptmotor op de EICMA in Milaan was de ultieme bevestiging dat Yamaha bezig is aan een nieuwe kleine Ténéré. Maar wat mogen we hiervan verwachten?

Redelijk veel als je het ons vraagt. De Ténéré 660 was een succesnummer dat enkel ten gronde gebracht werd door de steeds strengere emissie-wetgeving, al is er zeker een markt voor middenklasse allroads met offroad-capaciteiten. KTM is druk in de weer met een middenklasse Adventure, BMW vernieuwde recent de F800GS, Ducati komt met de Multistrada 950,…enkel de Japanners laten op zich wachten.

Dit computerbeeld geeft een goed idee van wat het kan worden.

Dit computerbeeld geeft een goed idee van wat het kan worden.

Lang zal het volgens ons niet duren, want eerder ontdekten we al onderstaande spypic van een nieuwe kleine Ténéré. Bovendien heeft Yamaha met de XSR700 en Tracer 700 aangetoond dat ze een platform goed kunnen uitwerken, en een Ténéré 700 zou dus maar een logische aanvulling zijn.

yamaha-mt-07-tenere3

Waaraan mogen we ons concreet verwachten? Hoogstwaarschijnlijk een lichtere Tracer 700 met 21 duims voorwiel. Het pk-getal zal ongetwijfeld in de buurt van de 75 blijven, net zoals het koppelcijfer niet te ver van de 70 Nm zal afliggen. Denk er misschien nog een iets grotere tank dan het 17-liter exemplaar van de Tracer bij en je hebt een ideale toermachine die ook graag zand vreet. Laat maar komen, Yamaha.

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts