Audi’s concept RR

Autodesigners die zich op op tweewielers storten, het levert altijd speciale beelden op. Gezien de nauwe link tussen Audi en Ducati besloot ook ontwerper Damien Viczarra eens aan zo’n kunstwerkje te wagen.

Audi Concept RR
De concept RR heeft trekjes van de R8.

De ‘Audi Concept RR’ gebruikt heel veel stijlelementen die we herkennen van de Audi R8. De ledverlichting, het logo op een cleane achtergrond en een simplistisch lijnenspel om er maar enkele te noemen.

De Koenigsegg motor van Burov Art.
De Koenigsegg motor van Burov Art.

Toch kan ik me niet van de indruk ontdoen dat Viczarra ook heel goed heeft gekeken naar de Koenigsegg concept motor van Russische ontwerper Burov Art die een tijdje geleden al op het web opdook. En die tekenaar geeft dan weer zelf toe dat hij de mosterd ging halen bij Daniel Simon.

Futuristisch concept van Daniel Simon uit de film Tron Legacy.
Futuristisch concept van Daniel Simon uit de film Tron Legacy.

Mocht die laatste naam geen belletje doen rinkelen, dan doet zijn werk dat ongetwijfeld wel. Simon was namelijk de man achter de futuristische motoren die gebruikt werden in de film Tron Legacy en eveneens ontwierp hij de Lotus conceptmotor.

Lamborghini's Narcissismo van Chak Motors.
Lamborghini’s Narcissismo van Chak Motors.

Je kan dus wel stellen dat het idee van een motorfiets met een autologootje erop momenteel even uitgeblust is en dat de designers even in een andere vijver moeten vissen. Leuke uitzondering op deze regel is het Lamborghini Narcissismo concept van Chak Motors dat met zijn hoekige design nog het meest doet denken aan Kawasaki’s H2R.

De eerste Audi Concept motor.
De eerste Audi Concept motor.

Wie trouwens zou hopen op een Audi motorfiets, moeten we teleurstellen. Thibault Devauze ontwierp eerder al een concept in samenspraak met Audi en aangezien het merk toen net Ducati onder de hoede had, leek een concrete samenwerking niet veraf. Sinds dieselgate zijn dit soort projecten echter uitgesloten en er is zelfs al sprake geweest van een mogelijke verkoop van Ducati. Voor de geïnteresseerden: Audi kocht het bedrijf in April 2012 voor 860 miljoen euro en gezien het succes van Ducati in de laatste jaren zou die prijs nu gevoelig hoger kunnen liggen. To be continued.