Harde woorden van de Waalse Minister voor Openbare Werken Maxime Prévot: vanaf volgend jaar wil hij een nultolerantie voor snelheidsovertredingen in Wallonië. Wie een overtreding begaat moet volgens Prévot altijd een geldboete betalen, nu verdwijnen er nog teveel processen verbaal in de vergeetput.

Begin volgend jaar zal de Waalse regering een decreet neerleggen om alle snelheidsovertreding automatisch met een geldboete te bestraffen. Het doel hiervan is eenvoudig: de minister wil niet langer zien dat kleine overtredingen zonder gevolg door de mazen van het net glippen zoals vandaag de dag wel vaker gebeurt. Deze strenge regel komt er nadat de Waalse regering wakker geschud werd door de cijfers van het aantal verkeersdoden in 2015. Maar liefst 44 procent van alle dodelijke ongevallen in België vond plaats in Wallonië (326 doden).

Waals Minister van Openbare Werken is de straffeloosheid op de Waalse wegen beu.

Waals Minister van Openbare Werken Maxime Prévot is de straffeloosheid op de Waalse wegen beu.

Verbetering van de infrastructuur, sensibilisering, nultolerantie

Het plan van de Waalse regering is om het aantal verkeersdoden onder de 200 te krijgen tegen 2020 en daarom heeft Minister Prévot een aantal maatregelen klaar die op drie fronten spelen: sensibilisering, verbetering van de infrastructuur en zoals gezegd, nultolerantie voor geflitste weggebruikers. Volgens de Minister wordt nu al te vaak het excuus gebruikt dat de parketten overwerkt zijn, waardoor een groot deel van de overtreders vrijuit gaat. In sommige arrondissementen wordt bijna één op de twee overtredingen ‘vergeten’. Sommige parketten hebben zelfs quota’s opgesteld voor het aantal PV’s per politiezone. Tegen die straffeloosheid wordt vanaf volgend jaar dus hard ingegaan.

Bron: Sudinfo

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts