Afgelopen week stelde Zero de nieuwste telg in de familie voor: de Zero SR/S. Zoals de teasers al deden vermoeden, is het een volledig gekuipte versie geworden, gebaseerd op de naakte SR/F, met een aangepaste ergonomische vormgeving voor meer comfort.

Wat het eerste opvalt bij deze nieuwe Zero is het kuipwerk dat volledig nieuw is. Alles draait daarbij om de functie en aerodynamica. En dat is op een elektrische motorfiets van niet te onderschatten belang. Volgens Zero Motorcycles, verbetert de efficiëntie en actieradius van deze SR/S met 13% ten opzichte van de SR/F, enkel en alleen door weg te duiken achter het ruitje. Geen onbelangrijk detail dus. Maar het kuipwerk ziet er ook gewoon goed uit. Strak gestyled, maar je krijgt nog wel een glimp van het mooie trellisframe dat eronder zit.

Ook de ergonomie hebben ze bij Zero niet uit het oog verloren. Zo biedt het iets hoger geplaatste stuur en de lager geplaatste voetsteunen een rechtere en meer ontspannen zithouding. Ook de passagier geniet mee van die aanpassingen met een comfortabele beenhoek en breder zadel.

Zero motorfietsen, en elektrische motorfietsen in het algemeen, staan vooral bekend om hun geweldige koppel, en dat is bij deze SR/S niet anders met een koppel van 190 Nm en 110 pk. Die kracht komt van Zero’s nieuwe ZF75-10-motor en ZF14.4 lithium-ionbatterijen. De compacte aandrijflijn heeft een innovatieve luchtkoeling die de levensduur verlengt, routineonderhoud grotendeels overbodig maakt en de SR/S moeiteloos naar een topsnelheid van 200 km/u brengt. Een enkele lading levert een rijbereik tot 320 km.

Om al die kracht in bedwang te houden, is de Zero SR/S uitgerust met het nieuwe Cypher III-besturingssysteem van Zero Motorcycles en het Advanced Motorcycle Stability Control-systeem (MSC) van Bosch. Dat MSC-systeem staat bekend om zijn dynamische acceleratie en verbeterde stabiliteit, ongeacht het wegdek of de omstandigheden. Cypher III fungeert als de centrale hub en integreert alle systemen op de motorfiets naadloos met elkaar met een eenvoudige en intuïtieve bediening, van Bosch’ MSC tot de next-generation app en het dashboard, en zorgt zo voor een optimale rijervaring.
 
Dankzij de verschillende rijmodi van de SR/S kan je de prestaties van de motorfiets aanpassen via de gemakkelijk te bedienen next-generation app en dash-interface. De SR/S biedt je vier voorgeprogrammeerde rijmodi (Street, Sport, Eco en Rain) en maximaal tien programmeerbare aangepaste modi.

De Zero SR/S is uitgerust met een Rapid Charge-systeem dat op het groeiende netwerk van laadmodus-2 oplaadstations werkt. Het systeem biedt een platform voor maximaal drie onafhankelijke oplaadmodules wat deze SR/S de snelste oplaadcapaciteit in de line-up van Zero Motorcycles geeft. Met alledrie de modules geïnstalleerd kan de SR/S binnen een uur van 0% tot 95% worden opgeladen.

Via de app kan je de SR/S constant monitoren op verschillende vlakken. Je kan zo je smartphone connecteren met de motorfiets zodat je info krijgt over de status van de motorfiets. Zo krijg je info over onderbrekingen bij het opladen, kantelen en onverwachte bewegingen van de motorfiets. Bovendien kan je met de functie “Zoek mijn motor” te allen tijde de motor in de gaten houden.

Verder kan je via de app ook info krijgen over de oplaadstatus van de batterij, ook al ben niet niet bij de motorfiets. Je kan op afstand laadparameters instellen zoals de acculaadconditie, oplaadschema’s en oplaadtracking. De app geeft je uiteraard ook een melding als er systeemupgrades en updates beschikbaar zijn.

Nog een leuke feature is dat je ook ritgegevens kan delen met anderen. De motor registreert de locatie, de snelheid, de hellingshoek, het vermogen, het koppel, de acculaadconditie en de gebruikte/geregenereerde energie. Je kan elke rit opnieuw afspelen en er voor kiezen om extra content te uploaden. Zo kan je ritgegevens ook delen met je vrienden. Maar je hebt ook de mogelijkheid om gegevens anoniem te houden.

Premium modellen zijn uitgerust 6kW Rapid Charger, fly-screen, verwarmde handgrepen en aluminium stuuruiteinden aan een startprijs van €24.140 . Het standaardmodel met 3kW Rapid Charger begint bij €21.900.

De app en alle voordelen van connectiviteit die het biedt, krijg je de eerste twee jaar gratis aangeboden bij de aankoop van een nieuwe SR/S.
 
Beide modellen zijn verkrijgbaar in de kleuren Skyline Silver en Cerluian Blue en je vindt ze binnenkort bij je offciële Zero Motorcycles Dealer.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.

About The Author

Related Posts