Meer vermogen en gloednieuwe technische functies, een gedurfde nieuwe styling en een uitgebreide dual-sportlijn. Dat is zowat de samenvatting van de 2019 modellen van Zero Motorcycles, de toonaangevende Amerikaanse producent van elektrische motoren.

Sneller laden

Het meest gehoorde argument bij elektrische motoren draait nog steeds rond de batterijcapaciteit en bereik. Voor 2019 breidt Zero daarom de oplaadmogelijkheden van de hele dual sport- en straatlijn uit met de 6kW Charge Tank. Dit nieuwe oplaadtank-accessoire is compatibel met de Zero S-, Zero SR-, Zero DS- en Zero DSR-modellen en dat vanaf van 2015. Je kan er dus ook je oudere Zero mee upgraden. Deze Charge Tank laadt je batterij tot zes keer sneller op dan een standaard stopcontact, goed voor 137 km extra stadsbereik na een uur laden aan een standaard laadstation op niveau 2.

Bovendien brengt Zero ook de eerste “Long Term Storage Mode” uit, waarmee uw motor zichzelf automatisch in een energiebesparende modus kan zetten om de laadtoestand van de batterij te optimaliseren en de gezondheid van de batterij op lange termijn te verbeteren.

Als kers op de taart krijgen de Zero S ZF7.2 en de DS ZF7.2, de instapmodellen van Zero, een vermogensupgrade. Beide modellen krijgen in 2019 een impressionante 42% meer pk’s.

Duals sport

Voor 2019 concentreert Zero zich vooral op de dual-sportmachines. Abe Askenazi, CTO van Zero Motorcycles verwoordt het als volgt: “Zero is opgericht met de nadruk op off-road en hoe elektrische aandrijftechnologie die rijervaring kan transformeren. De dual-sportlijn van Zero elimineert lawaai en geeft een nieuwe definitie aan wat een motorfiets kan zijn. In één woord, moeiteloos. Alleen jij, twee wielen en de altijd aanwezige koppel binnen handbereik voor waar de weg je naartoe brengt.”

Naast de vermogensupgrade van de Zero DS ZF7.2, zal de Zero DSR uitgerust worden met de best verkopende accessoires uit de Zero catalogus: een dual-sport-windscherm, tank grips, handkappen en een 12V-aansluiting. De touring versie, de volledig uitgeruste DSR Black Forest, gaat nog een stap verder en wordt standaard geleverd met koffers en een rits op avontuur gerichte accessoires.

Nieuwe styling

De hele Zero line-up krijgt een visuele upgrade met gedurfde graphics en een gestroomlijnde nieuwe vormgeving. De nieuwe kleuren kregen wel duidelijke benamingen. Zo kan je voor de 2019 modellen kiezen uit onder meer de subtiele Dune en Rhino Grey-kleurstelling op de Zero FX en FXS. De Zero S en SR zijn beschikbaar in het verfijnde Jet Black en Black Metallic. Voor de Zero DS en DSR tenslotte kan je kiezen tussen Sandstone en Caldera Metallic.

Voor meer informatie over de 2019 modellen van Zero of om de nieuwe motorfietsen te ontdekken bij een dealer bij jou in de buurt, kan je hier terecht.

 

 

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.

About The Author

Related Posts