Dat reizen met een elektrische motor kan, bewees #Elektrogirl Trui Hanoulle al een aantal jaar geleden. Het Amerikaanse motormerk Zero brengt nu een elektrische adventure tourer op de markt, gericht op dat steeds groter wordende segment van motorrijders die met een elektrische motor willen reizen.

De nieuwe DSR Black Forest van Zero is standaard uitgerust met koffers, valbescherming, een hoger scherm en comfortzadel. De motor heeft een bereik van zo’n 260km in de stad en 125km op de autosnelweg. Niet meteen cijfers die je doen wegdromen van verre oorden. Dat hebben ze bij Zero ook begrepen en ze bieden daarom een aantal extra opties om dat bereik toch uit te breiden. Voor zo’n €3400 kan je een extra batterij installeren die het bereik met zo’n 25% vergroot. Een andere optie is een extra Charge Tank voor zo’n €2600 waarmee je de batterij supersnel kan laden aan een EV oplaadpunt. Een uurtje laden en je kan weer 150km verder, aan stadstempo wel te verstaan.

“De Zero DSR ZF14.4 Black Forest Edition is het eerste model dat we ontwikkelden om tegemoet te komen aan de specifieke vraag van adventure en touring rijders in Europa,” aldus Umberto Uccelli, de Managing Director van Zero Motorcycles Europe. “Onze klanten vragen al jaren om zo’n model. Een Zero is de ideale motor om de natuur mee in te trekken. De stille aandrijving van deze dual sport laten je ten volle genieten van de rust en de stilte en met de DSR Black Forest kan je nu nog meer en langere avonturen beleven.”

Hoewel het bereik voor sommigen wat mager zal uitvallen, valt niet te ontkennen dat de elektrische motor van deze Zero met 146Nm koppel behoorlijk impressionant blijft. Ter vergelijking: een Yamaha R1 klokt af op 99Nm.

De DSR Black Forest zal vanaf april beschikbaar zijn bij de Zero dealers en zal een prijskaartje hebben van rond de €21.500. De extra batterij zit rond de €3400 en de Charge Tank rond de €2600. Klein detail: je kan maar 1 van deze 2 opties kiezen, simpelweg omdat er niet meer extra ruimte is op de motor.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.

 

About The Author

Related Posts