R.I.P. Angel Nieto (1947-2017)

Grand Prix legende Ángel Nieto is op zeventigjarige leeftijd overleden. De dertienvoudige wereldkampioen stierf aan de gevolgen van een verkeersongeval met een quad op Ibiza.

Hoewel de successen van Nieto al een tijd geleden plaatsvonden, was zijn invloed op het Spaanse motorracen enorm. In 1969 won hij zijn eerste races bij de 50cc’s en in de jaren 70 en 80 zou hij de overwinningen aaneenrijgen in de lichtere motorklasses. In totaal was Nieto goed voor 90 GP overwinningen, 139 podiums en dertien kampioenschapstitels.

Nieto’s succes zorgde voor een opbloei van Spaanse kleine motorfabrikanten en hij was erg sterk tijdens zijn seizoenen met Derbi en Bultaco. Met Nieto aan de top werd het racen enorm populair in Spanje en die toon werd verdergezet door o.a. Alex Criville, later Sete Gibernau, en uiteindelijk de kudde aan Spaanse rijders die we ieder GP-weekend kunnen volgen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?