Het is geen geheim dat het Engelse Norton al een tijd noodlijdend is. Volgens bericht van John Hogan van het Britse Superbike is de Indische industriereus TVS bezig met een overname.

Een tijd geleden kwam Norton in opspraak doordat CEO Stuart Norton de bescherming tegen schuldeisers had aangevraagd. Dat de productie bij Norton regelmatig spaak liep was al langer geweten, maar nu waren de financiële spelletjes blijkbaar op Italiaans niveau – tot in de mate dat de werknemers hun pensioengeld in rook zagen opgaan.

Garner wilde dus graag van het merk af en het dan is de algemene trend voor historische Europese merken dat ze opgekocht worden door grote Oosterse spelers. In dit geval TVS, het merk dat eerder al een nauwe samenwerking aanging met BMW. Voor de duidelijkheid: de verkoop is nog niet rond, maar TVS heeft wel al het nodige papierwerk voor een overname ingediend.

Volgens insiders blijven de Norton werknemers in Donington Hall gewoon aan de slag, al verwachten we wel dat er op termijn ook Indiase Norton’s zullen volgen. To be continued!


Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts