Triumph introduceert in 2019 de nieuw 1200cc Speed Twin. Daarmee voegen ze opnieuw een legendarisch Triumph model toe aan het gamma. Het is een eigentijdse motorfiets geworden, met de prestaties die je van een moderne custom roadster verwacht: dynamische rijeigenschappen, een goede wegligging, een degelijk stel remmen en een hoop technische snufjes.

Deze nieuwe Speed Twin is zeker een vette knipoog naar de originele Triumph Speed Twin uit 1938. Die motor werd in het vooroorlogse tijdperk een echte maatstaf voor motorrijders. Niet alleen de prestaties van het parallel-twin-blok waren toen ongezien, ook de wegligging en hanteerbaarheid waren een openbaring in die tijd. De nieuwe 2019 versie van deze custom roadster bouwt verder op dat erfgoed. Het tijdloze Triumph-DNA is duidelijk aanwezig. En net als die legendarische Speed Twin uit 1938 wil ook deze 2019-versie een nieuwe maatstaf zetten.

Het vloeistofgekoelde tweecilinderblok levert de kracht, koppel en technologie die we kennen van de Thruxton R, maar in een meer toegankelijke moderne set-up. Het moderne roadster-karakter komt tot leven in de 1200cc 8-kleps parallel-twin Bonneville-motor die specifiek voor deze nieuwe Speed ​​Twin aangepast werd.

De Speed Twin heeft een vermogen van 97 pk bij 6.750 tpm en een koppel van 112 Nm bij 4.950 tpm. De Speed Twin is ook maar liefst 10kg lichter dan de Thruxton.

Het speciale nieuwe frame dat een verdere ontwikkeling is van de Thruxton R, levert een comfortabele, actieve roadster-zithouding. In combinatie met de soepele voorvorken en dubbele achterwielophanging met regelbare veervoorspanning zorgt dit voor een ongeëvenaard rijplezier.

Vooraan heeft de Speed Twin Brembo 4-zuiger axiale remklauwen met dubbele remschijven en een zwevende remklauw. Achteraan vinden we een enkele schijf. Dit zorgt voor een uitstekende remkracht. De ABS en schakelbare tractiecontrole zorgen dan weer dat je in alle omstandigheden veilig de weg op kan.

De motor mag dan teruggrijpen naar de looks en het erfgoed van de originele Speed Twin, het is toch ook in alle opzichten een moderne machine. ABS, tractiecontrole, LED-verlichting, ride-by-wire, een USB-oplaadpunt: de motor heeft alle toeters en bellen die je van een moderne, krachtige roadster verwacht.

De Speed Twin is ontworpen met het oog op personalisering. Met meer dan 80 accessoires, kan je nog meer stijl, functionaliteit en veiligheid aan je motor toevoegen en er écht jouw motorfiets van maken. Zo kan je onder andere kiezen uit geborstelde Vance & Hines-dempers, een ander zadel, en door Triumph ontwikkelde anti-diefstalaccessoires zoals een remschijfslot, grondanker en ketting . En tenslotte zijn er ook natuurlijk ook de bagagemogelijkheden met een reeks stijlvolle en duurzame opties om met je motor er op uit te trekken.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.

About The Author

Related Posts