MV Agusta pakte vorig jaar op de EICMA in Milaan al uit met een pracht van een concept: de Superveloce 800. Toen al lieten ze weten dat een productiemodel niet lang op zich zou laten wachten. Via hun sociale media kanalen maakten ze nu bekend dat de release datum 2020 is.

MV Agusta postte de afgelopen dagen een aantal teasers op hun Instragram waarin ze de Superveloce 800 aankondigen voor 2020. Veel extra informatie of details geven ze nog niet prijs.

Het blijft voorlopig bij de aankondiging en wat wazige donkere beelden. Het conceptmodel toonde al het trellis frame en het strakke ontwerp van het kuipwerk. De opvallende koplamp van het conceptmodel is ook nu duidelijk herkenbaar. De 800 in de naam doet nog steeds vermoeden dat het om het 798cc driecilider-blok van de F3 gaat, maar ook daarover zwijgen de Italianen voorlopig in alle talen.

Live vanop de EICMA zag dat er zo uit!

Het ontwerp van de Superveloce is natuurlijk een voor de hand liggende referentie naar de legendarische 500 Three uit de jaren ’60, dé motor waarmee Giacomo Agostini geschiedenis schreef.

Volgens de berichten op hun sociale media, zal deze Superveloce in 2020 productieklaar zijn. Alvast eentje om naar uit te kijken op de EICMA 2020 denken we zo.This image has an empty alt attribute; its file name is 6228_kaw_z900_fb_post_900x900.jpg

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.About The Author

Related Posts