Omwille van de aanhoudende coronacrisis zijn ook de MotoGP-manches in Mugello en Catalunya uitgesteld voor onbepaalde tijd. In totaal bestaat de 2020 MotoGP-kalender nu nog slechts uit 15 races, 1/4de van de races is afgelast of onzeker…en dat is het best case scenario.

Na het eerder bericht over de financiële onzekerheden bij vele raceteams, lijkt het er nu op dat ook race-organisator Dorna in de problemen komt. Met een kwart van de wedstrijden afgelast of ‘on hold’, is de kans klein dat het seizoen 2020 effectief in juni kan beginnen. Terwijl eventmanagers aller lande reeds zaken annuleren voor de zomermaanden, houdt Dorna strak vast aan de zes wedstrijden die in juni, juli en augustus gepland staan. Dorna CEO Carmelo Ezpeleta liet wel al de uitspraak vallen dat “het hem zou verbazen als we dit seizoen nog kunnen racen.”

Assen?

Voor racefans uit de lage landen wordt er vooral gekeken naar de MotoGP in Assen die gepland staat op 28 juni. Wetende dat grote festivals als Rock Werchter hoogstwaarschijnlijk afgelast worden, lijkt het weinig realistisch dat deze wedstrijd doorgaat. Nederlands ‘vrijere’ aanpak van het Corona-virus kon misschien een redding betekenen, al brengt dat weinig zoden aan de dijk wanneer er belangrijke Europese grenzen dicht blijven.

De race op de Sachsenring is momenteel de openingsrace die nog een week vroeger zou gereden worden, maar ook daar is de geloofwaardigheid zoek.

Sorry racefans, we duimen mee voor een voorspoedige afloop…


Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts