Yamaha maakte begin deze week de kleurstelling bekend van de 2019 YZR-M1. En daarmee meteen ook de nieuwe sponsor voor komend seizoen. Beast mode on! De concurrentie is bij deze gewaarschuwd.

Net voor het team naar Sepang trok voor de voorjaarstest, hielden ze even halt in Jakarta, Indonesië voor de voorstelling van de nieuwe ZR-M1 Monster Energy Yamaha. Een nieuwe hoofdsponsor en uiteraard dus ook een nieuwe kleurstelling.

De vorige sponsor, de Spaanse telecom-gigant Movistar, maakte vorig jaar bekend dat ze hun contract met het Yamaha fabrieksteam niet zouden verlengen. Het team moest dus op zoek naar een nieuwe geldschieter. Niet veel later kondigde het Tech3 team aan dat ze na 20 jaar Yamaha inruilden voor KTM. Daarmee zegden ze ook vaarwel aan hoofdsponsor Monster Energy. KTM is zo goed als synoniem aan Red Bull. Monster Energy moest dus ook op zoek naar een nieuw team. Het nieuwe Monster Energy Yamaha MotoGP team is dus een feit.

De verandering van hoofdsponsor is ook meteen duidelijk te zien in de kleurstelling van de nieuwe motoren: het zwart-groene van Monster Energy in combinatie met het Yamaha blauw. Het heeft wel wat dramatisch en zo willen ze het bij Yamaha ook graag benadrukken met de nieuwe ‘battlecry’: #beastmodeon!

Er mag dan wel een nieuwe sponsor, maar de namen en gezichten blijven hetzelfde. Maverick Viñales en Valentino Rossi leken alvast tevreden met de nieuwe kleuren.

“Toen het seizoen 2018 van start ging, hoopten we op een beter niveau te zijn”, wist Lin Jarvis, Monster Energy Yamaha MotoGP Team Manager te vertellen op de presentatie. “Het was een lang en zwaar seizoen, maar we wisten welke problemen we hadden. We zijn die leercurve voorbij en we hebben een hernieuwde spirit. We zijn klaar om dit nieuwe seizoen te starten. Als we de Sepang-test goed kunnen doorstaan, denk ik dat we in goede conditie zijn voor het seizoen. We beginnen op een positieve manier, de samenwerking met Monster Engery geeft ons een nieuwe energie – letterlijk. ‘Beast mode on’ is hoe we moeten te werk gaan als we wereldkampioen willen worden”, besluit de Team Manager.

Valentino Rossi: “Ik heb al lange tijd een samenwerking met Monster en ik voelde me daar altijd al heel comfortabel bij. Ik hou ook van de nieuwe kleuren. Het groen en zwart gaat goed samen met het blauw van Yamaha. Het is agressief. Nu zijn we zoals de ‘Men in Black’. Ik ben er erg trots op. Het is belangrijk om een hoofdsponsor als Monster te hebben.”

About The Author

Related Posts