Michael Dunlop met Paul Bird Ducati naar IOM TT

Michael Dunlop (30) zal in de 2020 Isle of Man Superbike TT rijden op een Ducati Panigale V4R van het Paul Bird Motorsport team. Een opmerkelijk bericht dat de harten van veel TT- liefhebbers en Ducatisti sneller doet slaan.

Michael Dunlop hoeft weinig introductie. Als afstammeling van de Dunlop-familie en meervoudig TT-winnaar heeft het eiland Man weinig geheimen voor hem, maar blessureleed en sponsortroubles zorgden de afgelopen jaren voor iets mindere resultaten. Voor 2020 is hij dus gebrand om opnieuw in de spotlights te rijden, al is het geen geheim dat Peter Hickman en Dean Harrison de torenhoge favorieten zijn.

Na enkele jaren trouw te zijn aan BMW, klinkt de keuze voor een Ducati Panigale V4R dus als een mediastunt. In vergelijking met de successen die het Italiaanse merk reeds haalde in de MotoGP, WSBK en andere sprintraces, is het palmares op het eiland Man eerder beperkt. Toch moeten we Dunlop dit keer bloedserieus nemen, want het Paul Bird Motorsport team is absoluut geen kleine naam.

PBM is al jaren actief verschillende motorsportteams (zowel op 2 als 4 wielen), met een verleden in de MotoGP, IOM TT, BSB en ga zo maar verder. De meest opmerkelijkste prestaties werden recent geleverd in het BSB. De afgelopen jaren gooiden ze hoge ogen met piloten Shane Byrne en Scott Redding in de Britse superbike-klasse die unaniem bekend staat voor de zwaarste nationale SBK-races ter wereld. Of ze die ervaring met Panigales op de kleine circuits kunnen vertalen naar een succes in de TT is nog afwachten tot eind mei.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.