Na het uitsluiten van oudere tweewielers in Parijs, lijkt nu ook Londen een anti-motorfiets beleid in te voeren. Burgemeester Sadiq Khan heeft aangegeven dat enkel bedrijfsmotoren binnen zijn Transport Strategy plan passen.

In een meeting die gisteren gehouden werd van de London Assembly, kwam de Londense burgemeester onder vuur te liggen omdat hij voorafgaand aan de verkiezingen beloftes had gedaan tegenover de Motorcycle Industry Association – een vereniging die dankzij het Britse industriële motorverleden en de kracht van Triumph redelijk sterk staat. De burgemeester had immers verklaard dat gemotoriseerde tweewielers over het algemeen minder plaats innemen in het verkeer en zo bijdragen aan de mobiliteit.

Enkele maanden later komt de burgemeester dus terug op die gedachte, want tijdens de vergadering gisteren liet hij weten dat de nadruk van het Londens vervoersbeleid komt te liggen op wandelen, fietsen en het openbare vervoer. Enkel als commercieel voertuig, bijvoorbeeld voor het afleveren van pakjes, krijgen de motorfiets en scooter nog goedkeuring.

Wanneer er effectief regeltjes en wetgeving zal verschijnen rond het gebruik van gemotoriseerde tweewielers in Londen is nog koffiedik kijken, al staat het vast dat de motorindustrie hierdoor ontmoedigt is. Een videoverslag van de meeting kan je hier bekijken, de vragen over motoren beginnen op 1.21.04.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.