Kawasaki Ninja ZX-25R: De mini-viercilinder die we willen maar niet krijgen

Kawasaki pakte vandaag uit met een hoop nieuws op de Tokyo Motor Show. De grote aandachtstrekker was de supercharged Z H2, maar ook de kleine Ninja 250R kon op veel bijval rekenen.

Een 250cc viercilinder met ongeveer 60pk en een torenhoog toerenbereik zou een aangename afwisseling bieden voor de mono’s en paralleltwin’s die het lichte segment domineren. Spijtig genoeg werd die gedachte snel in de kiem gesmoord aangezien het kwartlitertje (voorlopig) uitsluitend bestemd is voor de Aziatische markten. We gokken dat de Euronormen er voor iets tussenzitten, al zouden we Kawasaki bij deze toch met aandrang vragen om dit ding ook naar Europa te brengen.

Hoewel we nog geen complete technische details kregen, werd er dus een pk-cijfer van om en bij de 60 gesuggereerd en daarnaast zien we wel een hoop premium spul. De ZX-25R krijg o.a. tractiecontrole en een quickshifter naast een instelbare USD-voorvork en radiale monobloc voorrem.

Hoogwaardig spul, waar ook een stevig prijskaartje aan vasthangt. De prijs in India zou volgens verschillende bronnen om en bij de 500.000 rupee bedragen, oftewel zo’n 6.000 euro(!)

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.