Hallo KTM RC390?

KTM komt met een nieuwe kleine racer, zo leren we uit een recent verschenen teaserfilmpje. Via gelekte documenten van een hele tijd geleden, weten we dat het gaat om een opvolger van de RC390.



In India zijn KTM’s kleine mono’s razend populair en daar waren ze er als de kippen bij om de eerste gelekte foto’s te publiceren, naast een hoop computerrenders. In het filmpje rijgen we al een blik op de achterzijde van de motor, al blijft het een vraagteken welke looks de kopkuip krijgt. Het zal vermoedelijk wel een stukje gestroomlijnder zijn dan de speciale, hoekige kuip van de 390 van weleer.

En wat met het motorblok? Enerzijds zou je verwachten dat de mono van de 390 een Euro5-uitlaat krijgt en klaar, anderzijds kan KTM de truc toepassen die we bij vele merken zien: extra cilinderinhoud toevoegen. Het gewicht zal waarschijnlijk net boven de 150 kilo droog uitkomen voor een vermogen van om en bij de 45 pk, waardoor de motor ideaal is voor A2-rijders. Verder zien we in het filmpje al een prachtig afgewerkte kroonplaat met lage clip-ons, een TFT kleurenschermpje, Bybre remmen, WP vering, LED verlichting en Continental bandjes. Nog even geduld tot de onthulling van deze kleine racer!