Husqvarna pakt uit met de Svartpilen 701, een motor die net zoals Indian’s FTR 1200 geïnspireerd is op het flattrack racen dat is komen overwaaien uit de States.

De Svartpilen is een nieuwe creatie op basis van het 701 Vitpilen platform en we mogen er dus van uitgaan dat de monocilinder goed zal zijn voor 75pk en 72Nm. De vering wordt uiteraard voorzien door WP en het frame is een alu trellisframe uit Mattighofen. Qua gewicht hebben we voorlopig nog geen cijfer, maar als je weet dat de Vitpilen amper 157 kilo weegt, dan zal deze Svartpilen niet veel zwaarder zijn. De motor zou in maart al bij de dealer moeten staan.


   

Het meest indrukwekkende aan de Svartpilen 701 is misschien nog wel dat Husqvarna er effectief in geslaagd is om op 1 jaar tijd de stap te zetten van prototype naar productiemodel. Als ze die trend kunnen doorzetten, dan gaan ze nog een mooie toekomst tegemoet met de het Vitpilen Aero Concept. Hoewel we van deze motor in het verleden al prototypes zagen, krijgen we nu een concept voorgeschoteld dat er verdraaid productierijp uitziet. De Vitpilen 701 werd uitgerust met mooi aansluitend kuilwerk, enkel de wit/blauwe kleurencombinatie steekt nogal schel af bij het fluogeel en gebrusht aluminium dat we gewoon zijn van de Zweden.


 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts