EICMA: Honda CB4X Concept

Honda maakt er een jaarlijkse traditie van om op de EICMA ook enkele fantastische concepten voor te stellen. Vorig jaar zagen we een geniale 125cc allroad, het jaar daarvoor waren er twee nakedbike concepten en dit keer is het de beurt aan een middenklasse hoogpoter.

Waarom doet Honda niet meer met hun EICMA concepten? Dat is de voordehandliggende vraag die je kan stellen als je de conceptbikes van de laatste jaren bekijkt. Nu zou je nog kunnen stellen dat hun CB4 prototypes de basis vormden voor het hele Neo Sports Café-gedoe, maar dan moet je toch door een hele dikke, wazige bril kijken. Hoe dan ook blijven deze designs van Honda’s Italiaanse R&D-team onder leiding van Valerio Aiello het neusje van de zalm op de EICMA. En dat is dit keer niet anders.

De CB4X gaat net als enkele vorige concepten uit van Honda’s 650 viercilinder die we kennen vanuit o.a. de CB650F. Aangezien het om een prototype gaat, wordt alle regelgeving over spiegels, knippers, nummerplaathouders e.d. even overboord gegooid en krijgen we dus een heel pure machine. Voeg er een strakke, matzwarte SC Project pijp aan toe, een enkelzijdige achterbrug, wat Öhlins goud, een überstrak kontje, nog wat rode stijlelementen en je krijgt een middenklasse hoogpoter die z’n gelijke niet kent.

Toegegeven, de nieuwe Yamaha Tracer 700 ziet er goed uit, BMW’s F 900 XR is een leuke nieuwkomer… maar dit ding van Honda toont motoren zoals ze zouden moeten zijn.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.