Vraag me naar de langst verwachte motorfiets van de EICMA en ik zal naar Aprilia’s RS660 doorverwijzen. Met 100pk voor 168 kilo is het misschien wel de leukste sportieve middenklasser van het moment. En hij is er in het paars.

Nu vooraleer we helemaal overlopen van enthousiasme, moeten we erbij vertellen dat het prijskaartje van deze motor nog niet bekend is. Maar licht zal het alleszins niet zijn. Hoewel we het hebben over een klassieke superlight met een paralleltwin op basis van een ‘halve RSV4’, werd dit kleinood uitgerust met alle mogelijke elektronica die je maar kan bedenken.

Een 6-assige IMU stuurt de tractiecontrole, rijmodi, bochten-ABS, etc. aan en dan heb ik het nog niet gehad over de up/down quickshifter, de winglets, de 320mm Brembo remmen of de KYB vering.

Laat het duidelijk zijn: Aprilia pakt de middenklasse heel serieus en wie nog op zoek was naar een youngtimer RS 250, krijgt nu een moderner alternatief om verlekkerd op te zijn. Vertelde ik trouwens al dat hij ook beschikbaar is in het paars? Paars!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Andro├»d.

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts