Ducati MY 2020: V4 Streetfighter, Panigale V2, Panigale V4 met winglets

Ducati heeft tijdens een groots livespectakel in Rimini het doek gehaald van de langverwachte V4 Streetfighter. De motor is zoals een verwacht een gestripte Panigale V4 en zet daarmee na enkele jaren onderbreking Ducati’s Streetfighter bloedlijn voort. Verder zien we ook een Panigale V2 die de 959 moet aflossen, de toevoeging van winglets aan de Pani V4, enkele speciale uitvoeringen van o.a. de Multistrada 1260S en Scrambler 800, naast nieuwe Ducati E-bikes.

De details deelden we vanochtend al in een gelekt bericht op onze Facebook-pagina, maar nu is het officieel: Ducati heeft de krachtigste nakedbike ooit in het gamma voor 2020 met 208pk op stal voor 178 kilo…én winglets! Dat het een sensationele machine is, spreekt voor zich al zijn we erg benieuwd naar de verhoudingen tussen de andere nieuwe supernakeds. Zo werd vanochtend al de Kawasaki Z H2 gepresenteerd en volgt er op de EICMA zeker nog een KTM Super Duke.

De Ducati Streetfighter V4 zal beschikbaar zijn in een standaard en S-uitvoering die beschikt over Öhlins vering. Verder sprak CEO Domenicali ook over een reeks accessoires waaronder Magnesium wielen. Niet onbelangrijk: het prijskaartje (Voorlopige Italiaanse prijzen).


Naast de V4 Streetfighter ging er veel aandacht naar een nieuwe Panigale V2 die een opvolger wordt voor de Panigale 959. Een ‘middenklasse’ Pani dus, die voortaan wel is uitgerust met alle mogelijke elektronische snufjes. Meer info en techspecs hieronder.

Daarnaast krijgt de Panigale V4 volgend jaar winglets voor meer downforce bij het remmen en accelereren. Maar dat is niet alles, want de volledige veringsetup en geometrie van de motor werd aangepast met de focus op meer stabiliteit en comfort tijdens het rijden.

Tot slot presenteerde Ducati nog een GT uitvoering van de Multistrada 1260 met vooral optische nieuwigheden, naast een Scrambler 800 ‘Dark’ en een nieuwe Scrambler E-bike. Opmerkelijk: er was ook sprake van 2 Scrambler prototypes die we in Milaan te zien krijgen op de EICMA.

Dit artikel wordt in de loop van de dag aangevuld met materiaal vanop de perspresentatie en vervolgens het studiomateriaal zodra het vrijgegeven wordt

De BE en NL prijzen had u nog van ons te goed:

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.