De Milan Design Week is wereldwijd het belangrijkste event voor designliefhebbers van over de hele wereld. Onlangs sleepte de Ducati Diavel 1260 nog de ‘Red Dot Award: Best of the Best’ in de wacht in de categorie Product Design, één van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld. Reden genoeg voor Ducati om in Milaan een rondetafelgesprek te organiseren waarin ze het stylingproces toelichtten dat heeft geleid tot de geboorte van de nieuwe Diavel 1260.

Design en de ‘persoonlijkheid’ van de motoren is altijd een kernwaarde van Ducati geweest. Het Italiaanse merk maakte tijdens de Milan Design Week van de gelegenheid gebruik om hun passie voor schoonheid en innovatie op het gebied van design te delen met andere grote namen in de designwereld.

Tijdens een evenement dat de titel “Beautiful Boldness/Visionary Design” mee kreeg,  kwamen tal van gerenommeerde designers en creative directors hun visie op industrieel ontwerp, creativiteit en architectuur toelichten. Rond de tafel zaten dan ook niet de minsten: Andrea Ferraresi (Design Director Ducati), Mitja Borkert (Head of Design Automobili Lamborghini), Piero Misani (R&D Director Pirelli), Woody Yao en Maha Kutay (Co-Directors Zaha Hadid Design), en de gerenommeerde ontwerpers Walter De Silva (Oprichter WDS Concept Design & voormalig hoofdontwerper van de VW Group) en Tom Dixon, eigenaar van The Manzoni, meteen ook het decor voor deze boeiende ontmoeting. The Manzoni is de nieuwe ‘Casa Milanese’ van Tom Dixon. Het herbergt een restaurant en permanente showroom waarin de gerenommeerde Britse ontwerper een permanente plek heeft om zijn creaties te tonen.

De deelnemers aan de ronde tafel deelden elk hun creatieve aanpak. In het debat kwamen ook belangrijke concepten naar voren. Zo onderstreepten de deelnemers het essentieel belang het juiste compromis tussen het esthetische aspect en het functionele aspect voor een evenwichtig ontwerp.

Om haar aanwezigheid op de Milan Design Week zo goed mogelijk te benadrukken, presenteerde Ducati eenmalig een speciale versie van de Diavel 1260: de Diavel 1260 Materico.

“We wilden een eerbetoon brengen aan de ongelooflijk artistieke en creatieve Milan Design Week door onze Diavel 1260 gedurfder en origineler te maken dan ooit”, aldus Andrea Ferraresi, Ducati Design Director. “De Diavel 1260 Materico brengt alle levendigheid van het gebruikte materiaal en de nauwgezette aandacht voor detail naar voren, die samen met de high-tech componenten deze motor een effectieve mix van vorm en functie maken”.

De Diavel 1260 S Materico was gedurende de hele designweek te zien in The Manzoni. Later dit jaar is de motor ook nog te bewonderen tijdens MOARD, de eerste wereldwijde motorartiesten- en ontwerpersbeurs, die van 3 tot 5 mei in het Palazzo del Ghiaccio in Milaan plaats vindt.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.